Kalandjaink

Ahogy elkezdődöt ...

AHOGY ELKEZDŐDÖTT …

30 éve kezdtem siklóernyőzni,

avagy

a gödöllői siklóernyőzés kezdetei

1988.-2018.

 

Célraszálló VB 2015.08. beszámoló

VB beszámoló:

A siklóernyős célraszálló versenyágban az a rendszer, hogy felváltva az egyik évben EB-t rendeznek, a másik évben VB-t.

Az idén, 2015. Augusztusában, Indonéziában rendezték a 8. FAI siklóernyős célraszálló VB-t.

Nagyon jól esett, hogy Budapesten, a repülőtéren, komoly csapat jelent meg a búcsúztatásunkra, zászlókkal, kabala figurával és jókívánságokkal felfegyverkezve.

Nyikom - Gyomaendrőd 144km

Újra a "szoláris" pályán
Nyikom - Gyomaendrőd 144km

 2014.06.14

Székely Gyula

Nyikom-Ököritófülpös 207km + Bivak

 

Székely Gyula

Nyikom-Ököritófülpös  207km + Bivak

avagy

Mi az ára egy-egy nagy távrepülésnek?

 

Hartmann Dániel: Első távrepülésem

Többen megkértek, hogy írjak egy élménybeszámolót az első távrepülésemről.

Nincs benne tapasztalatom, de megpróbálom.. :-)

 

Első távom

Idén lesz 3. éve, hogy elkezdtem a tanfolyamot, így már egyre erősebb volt bennem az elhatározás, hogy idén távot szeretnék repülni, de ahogy ez az év indult időjárás ügyileg, nem sok esélyt láttam rá a közeljövőben...

Így április közepén egy vasárnapi estén felhívott Konrád Gábor barátom azzal a kérdéssel, hogy van-e kedvem hétfőn Kalocsára menni csörlőzni, mert jónak ígérkezik az idő.

Gabányi Béla Monaco 2014. beszámolója, vízbe esési tanulságokkal

A monacói expedíció.

Előzmények, tervek, célok:

A Mátraextrém és a Parmánia siklóernyős klubok közös évi közgyűlése előtt, már megfogant egy olyan gondolat, hogy a két csapatnak szervezni kellene egy utat, a télen is meleg Monacóba.  7 napból 6 nap repülést ígérnek a prospektusok januárra, pálmafákkal, tengerparti környezetben.

Akik jártak már kint azok mind azt mondják, ki kell próbálni ilyen közegben is a repülést, mert sajátos varázsa van a helynek és nem mellékesen Európában csak itt lehet télen is úgy repülni, hogy nem fagy a fékfogantyúra az ember ujja. 

 

Ugorjunk ki Donovaly-ba...

Donovaly csúcson...hívott Jácint, akivel pár hónapja találkoztam az első teljesen önálló és sikeres távrepülésem után, mikor is együtt bandukoltunk vissza a leszállóban hagyott autónkhoz, arcunkon letörölhetetlen, elégedett mosollyal.

 

 

Nagy dolgok

Június 15.-én bár eléggé fáradtnak éreztem magam, de kimentem csörlőzni Gödöllőre, és mennyire de jó volt! Amolyan B elem nap volt az a nap ott kint, többen aznap húztak elsőre B elemeket, frontot és hasonlókat. Én is húztam pár frontot, féloldalt, aztán az egyik start előtt kérdeztem Szabó Petit hogy mit gyakoroljak. Kérdezte hogy mit nem húztam még, mire közöltem hogy végül is minden volt már. Azt mondta hogy akkor próbáljam meg egyben az egészet, szépen sorban az egész B sort. Gondoltam, miért is ne, legalább gyakorlok a vizsgára.

Egy legyaloglás története

Előfordul néha, belefér...

 

 

 

Kalocsa - Baja 48.89km

Életem első szabad távja ! Pénteken mentünk megint Kalocsára, Gáborral és Horák Gyuszival. A nap olyannak nézett ki mint az előző héten péntek, gondoltam azért csak megint sikerül valami. Úgy gondoltam hogy ma elindulok végre, ha csak egyszer is sikerül kitekerni rendesen onnan csak elsiklok vagy 10 km-et, és már az is valami. De szerencsére ennél jobb lett a vége.

Syndicate content
Clicky Web Analytics