Szakcikkek (siklóernyőzés)

A drónok lehetséges szerepe a siklóernyőzésben

Szabó Péter

A DRÓNOK LEHETSÉGES SZEREPE A SIKLÓERNYŐZÉSBEN

2018.12.24.

 

Egy nyugdíjas mérnök repülőtársam és barátom drónokról szóló előadása után, még napokig beszélgettünk vele a kérdésről. A lehetőségek szinte végtelenek. A drón a mai világunk egyik legdinamikusabban fejlődő, forradalmi, technikája. Lépten, nyomon beleütközünk a témába, rengeteg fejlesztő csapat dolgozik az ügyön, és egyre inkább a hétköznapi életünk részévé is válik. A hardver viszonylag egyszerű és olcsó, sokak számára hozzáférhető, ez is segíti a rohamos elterjedését.

Gondolatok a siklóernyős sport biztonságáról - és egyéb dolgokról

Az élet minden területén állandóan kockázatokkal kell szembenéznünk. Bármit is csinálunk, az kockázattal jár a testi épségünkre nézve. Ha nem csinálunk semmit, az is kockázattal jár. A repülősportok esetén az átlagosnál gyakrabban merül fel a kockázat, a biztonság kérdése.

Mire jó a zsinórvágó?

A zsinórvágó egy alapvetően ejtőernyősök által használt, de a siklóernyősök körében is egyre jobban elterjedő, olcsó biztonsági eszköz. A zsinórvágóra, mint általában a biztonsági eszközökre, nagyon ritkán van szükségünk, de akkor jelentősen egyszerűbbé teheti, vagy meghosszabbíthatja az életünket. Ebből a szempontból olyan, mint például a mentőernyőnk...

Siklóernyős eseménylista

Siklóernyős repülőesemény: a pilóta vagy a felszerelés sérülésével járó, vagy annak veszélyét magában hordozó, a repüléssel összefüggő történés. Itt kicsit még ennél is bővebben értelmezem a kérdést, ide sorolom a normális repülési helyzetektől eltérő történéseket is. Az alábbi gyűjteményben a valóságon alapuló, de kitalált események szerepelnek. Az írás célja az, hogy megadja a gyönge láncszemek felkutatásának és a tanulságok levonásának lehetőségét, hogy mások hibájából tanulva, megspóroljuk a saját események átélését.

A kutyázás avagy: egy kis siklóernyős nyelvészkedés

Nemrégen egy barátomtól kapott e-mailben olvastam a következő mondatot: "Elhatároztam, hogy nekiállok kőkeményen kutyázni."
Ez egy nagyon dicséretes elhatározás, sokunkra ráfér egy kis kupolázás. Mi is? Kutyázás, vagy kupolázás?

Vízreszállás siklóernyővel I.

Tisza-tavi vízreérések tanulságai, tanácsok vízreszállás esetére

Vízreszállás siklóernyővel II.

Az I. rész kiegészítése, összefoglalása

Syndicate content
Clicky Web Analytics