FLYTEC 3005 Használati útmutató

FLYTEC 3005
Használati útmutató

Fordította: ?

 

1. Be- és kikapcsoló
2. Analóg varió kijelző
3. Digitális varió kijelző
4. Magasságmérő: 1 abszolút magasság
5. Magasságmérő: 2 relatív magasság
6. Váltógomb: fel
7. Váltógomb: le + a 2. magasságmérő nullázó
8. Merülési hang küszöböt beállító gomb
9. Hangerősséget beállító gomb
10. Repülési adat rögzítő gomb (memória)
11. Magasságmérők váltó gombja

 

MAGASSÁGMÉRŐ:

Magasságmérő 1:
Abszolút magasság, légnyomástól függő tűréssel állítható.


Magasságmérő 2:
Relatív magasság, a Clear Alti-2 gomb megnyomásával nullázható. Akkor is nullázható, ha a kijelző az Alti-1 -et mutatja. Váltás az Alti-1 Alti-2 gombbal.

VARIÓ:

Varió analóg kijelzés:
A mutatókat helyezi fel egymás mellé, amíg a szektor meg nem telik, azután leszedi a mutatókat, és ekkor a külső számsor értékeit kell figyelembe venni.

Varió digitális kijelzés:
A digitális varió kijelzést a hangerő szabályozó (9.) gomb kb. 3 másodpercig tartó nyomásával átlagvarióra állíthatjuk át. Négy variáció lehetséges:
D-0 = átlagérték az utolsó 1 másodpercre (4 mérés / időszak)
D-1 = átlagérték az utolsó 3 másodpercre
D-2 = átlagérték az utolsó 10 másodpercre
D-3 = átlagérték az utolsó 30 másodpercre

Varió hangjelzés:
A hangjelzés ki és be kapcsolható, valamint állítható a hangerő, a szabályzó gomb (9.) ismételt megnyomásával. A készülék bekapcsoláskor az 1. hangerő fokozatra áll be.

Emelést jelző hangtónus:
Az emelkedést jelző csipogó hang magassága függ az emelkedés intenzitásától és a mutató állásától. A reagálási pont gyárilag az optimális reagálási idő alapján van beállítva, állítása nem lehetséges.

Merülést jelző hangtónus:
A merülési küszöbszintnél nagyobb süllyedés esetén folyamatos hangjelzés, melynek a magassága a merülés mértékétől függ. Be- és kikapcsolni a merülést jelző gomb (8.) megnyomásával lehet. Ha bekapcsoljuk a merülés jelzést, és a gombot (8.) kb. 3-4 másodpercig nyomva tartjuk, megjelenik a merülési küszöböt jelző mutató. Ekkor a fel-le (6.-7.) gombbal beállíthatjuk a kívánt szintre.

MEMÓRIA:

Csúcsérték rögzítése:
Ha megnyomjuk a ?MEMO" gombot (10.), a jelenlegi repülés adatait rögzít; /F0/ jelenik meg (max. magasság, max. emelkedés, és max. süllyedés). Memória üzemben a felfelé (6.) és a lefelé (7.) gombok nyomásával a 4 utolsó repülés értékét (F1, F2, F3, F4) kapjuk meg.

A repülések rögzítésének feltételei:
a készüléket legalább 3 percig kikapcsolva hagyjuk, és a repülések között értékelhető különbség van. A 4. tároló megtelése után a legrégebbi adat automatikusan törlődik.

KARBANTARTÁS:

Elemcsere:
Vegyük le az elemtartó fedelét, cseréljük ki az elemeket 2db jó minőségű új elemre, ügyelve a polaritásra. Csere után kapcsoljuk be a készüléket, próbáljuk ki. Ha a készülék 1 percen túl marad elem nélkül, a memória törlődik.

Ha víz került a készülékbe:
Azonnal mossuk ki tiszta vízzel (sós víz után édes vízzel), majd a szétnyitott készüléket lassan szárítsuk ki.

Rögzítés:
Ahogy akarod.

Javítás:
Csak FLYTEC szakemberrel.

Clicky Web Analytics