Légirendészeti ellenőrzés

Légirendészeti ellenőrzés

Pár hete, egy vasárnap este az aszódi PPG starthelyünkön légirendészek végeztek ellenőrzést (2 fő, gépkocsival). Az ott tartózkodó utolsó három embert ellenőrizték (a többiek pár perccel előbb távoztak).
Az ellenőrzést az váltotta ki, hogy az utolsónak visszaérkező három pilóta állítólag alacsonyan repült át az országút fölött. Ezt látták az épp ott közlekedő szakemberek, és a gépkocsival lekövették a pilótákat a közeli leszállási helyre.
Az ellenőrzés során nem voltak különösen rosszindulatúak, az alacsony repülést meg az orvosit csak emlegették, de nem kérték számon. Szondát fújattak a pilótákkal és iratokat ellenőriztek.
Sajnos két pilótának (az egyik Felhőutas, a másik nem) nem volt a helyszínen a repülési naplója, így őket feljelentették. A harmadik pilóta (Ő is Felhőutas) rendben volt.
A későbbiekben a két feljelentett személy közül az egyik (a klubtársunk) figyelmeztetésben részesült, a másik személyre (ő nem klubtársunk) 50Eft-os pénzbírságot szabott ki a szabálysértési hatóság (ez a kiszabható maximum 50%-a).
Ez mindkettejük számára azt is jelenti, hogy két évig szerepelnek a hatósági nyilvántartásban, és ez a tény bármilyen (tehát akár közlekedési is) újabb szabálysértési eljárás során súlyosbító tényezőként fog szerepelni.

Clicky Web Analytics